top of page
פרופסור אמיר ויזר - צילום רחם

צילום רחם

מטרתו העיקרית של צילום רחם מטרתו היא להדגים האם החצוצרות פתוחות. החצוצרות (Fallopian tubes) נמצאות משני צידי הרחם וקולטות את הביצית לאחר הביוץ מהשחלה. הזרע מגיע מהרחם לחצוצרה ופוגש את הביצית ושם מתרחשת ההפריה. לאחר מספר ימים הביצית המופרית נודדת לרחם וההריון משתרש.

meged_logo_transparentl_edited.png

צילום רחם התקבע בתודעת הנשים עם בעיות פוריות כבדיקה כואבת ומפחידה. מוזמנת אלינו לביצוע צילום רחם בשיטה החדשה. בקלות ובאי נוחות מינימלית.

שלכם,

פרופ' אמיר ויזר

%D7%92%D7%A8%D7%A9_edited.png

איך מתבצעת הבדיקה?

ברור שלהריון ספונטני צריך חצוצרות פתוחות. חסימת חצוצרות יכולה להתרחש כתוצאה מניתוחי בטן בעבר שגרמו להדבקויות, זיהומים שגרמו לחסימה ולעיתים נדירות חסימה מולדת.

בדיקת אולטראסאונד רגילה מדגימה את הרחם והשחלות, חצוצרות תקינות לא נצפות בבדיקת אולטראסאונד. לכן יש צורך בהדמייה עם חומר ניגוד כדי לראות את החצוצרות.  הבדיקה המסורתית של צילום רחם נערכת במכון רנטגן  ובעזרת חומר ניגוד על בסיס יוד המוזרק לרחם ומדגים את החצוצרות.

כיום ישנו חומר ניגוד חדש הנצפה באולטראסאונד. שיטה זו מאפשרת לבצע את הדמיית החצוצרות במרפאה ללא חשיפה לקרינת רנטגן ובאי נוחות מינימלית.

לפרופ' וייזר נסיון רב כמומחה פוריות וגם בבדיקה זו. ולכן בנוסף הבדיקה מנוצלת גם להזלפת כמות נוזל קטנה לחלל הרחם לשלילת פוליפים או שרירנים (הידרוסונוגרפיה). נעשית הדמיית שחלות להערכת הפוריות על יד ספירת הזקיקים הקטנים -  (AFC - antral follicle count). ואז מוזלף חומר הניגוד לרחם ומתבצעת הדגמה של החצוצרות.

הבדיקה אורכת מספר דקות וכרוכה באי נוחות קלה בלבד. הזמן האידיאלי לביצוע הבדיקה הנו בסיום הדימום הוויסתי, אולם ניתן לקיימה בכל זמן בחודש ובלבד שאין סכנה להריון. ולכן יש להמנע מקיום יחסים מקבלת הווסת ועד הבדיקה.

מוזמנת להתקשר ולהתייעץ.

bottom of page