top of page

תרומת ביצית: למי מתאימה ומהם סיכויי ההצלחה?

עודכן: 8 בדצמ׳ 2020

הליך תרומת ביצית מאפשר לזוגות רבים, שאינם מצליחים להיכנס להריון להגשים את חלום המשפחה: למי מתאימה תרומת הביצית, כיצד מתבצע התהליך ומהם סיכויי ההצלחה? כל מה שצריך לדעת לפני תחילת הטיפולים


מאת: פרופ' אריאל הורביץ ופרופ' אמיר ויזרתאריך פרסום: 30/10/2017


תרומת ביצית היא תהליך שכולל הפרייה חוץ גופית בשתי נשים: התורמת והנתרמת. התורמת עוברת תהליך של שאיבת ביציות שמופרות על ידי הזרע של בן הזוג. העוברים שנוצרים כתוצאה מכך מוחזרים לרחם של הנתרמת, שעוברת במקביל לשאיבת הביציות והפרייתן תהליך שיסייע בהכנת הרחם לקליטת ההריון.




מי מתאימה לתרומת ביצית?

תהליך הפרייה חוץ גופית באמצעות תרומת ביצית נועד לכל אישה הסובלת מבעיה בתגובת השחלות כתוצאה מהיעדר ביציות או מקיום ביציות באיכות ירודה.


כיצד מתבצעת הפריה חוץ גופית באמצעות תרומת ביצית?

למרות שהליך תרומת הביצית הותר בישראל, קיים מספר מצומצם של בתי חולים מקומיים שמבצעים את התהליך ויש חוסר גדול בתורמות. גורמים אלה מביאים לזמני המתנה ארוכים מאוד לביצוע תהליך ההפריה – עובדה שמהווה קושי ניכר עבור נשים שרוצות להרות. לכן, ניתן לבצע את התהליך באחד מבתי החולים הפרטיים לו יש אישור להבאת ביציות מחו"ל. הביציות, שמגיעות בעיקר מנשים ממזרח אירופה, מופרות על ידי הזרע של בן הזוג ומגיעות לארץ לאחר הפריתן והרופא המטפל מחדיר את הביצית המופרית לרחם האישה. מדובר בתהליך פשוט מאוד ומרגע החדרת הביצית לרחם, זהו הריון רגיל. נשים בגיל מבוגר או אלה הסובלות ממחלות רקע יהיו במעקב הריון זאת בשל סיבוכים שעלולים להיווצר במהלכו.



מהן הבדיקות אותן יש לבצע טרם לתרומת ביצית?

הכנת זוג לתהליך תרומת ביצית כוללת את כל ההכנות נדרשות להפריה חוץ גופית: יש לוודא כי האישה המקבלת את ההריון תוכל לשאת את העובר בצורה מוצלחת ולשלול כל מחלות שעשויות לסכן את ההריון, כמו מחלות לב. בנוסף, חשוב לבחון גם את איכות הזרע של בן הזוג ובמידה והוא אינו תקין יש לבצע אבחון וטיפול גם לגבר.


מהם סיכויי ההצלחה?

סיכויי ההצלחה בהפריה חוץ גופית באמצעות תרומת ביצית הם גבוהים מאוד, זאת בשל גילן הצעיר של התורמות. למעשה, רוב הנשים שיעברו הפריה חוץ גופית באמצעות תרומת ביצית יצליחו להרות.



פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page